Fibroblast

Denna behandling reducerar överskottshud, djupa rynkor och är uppstramande på lös och slapp hud.

En fantastisk och effektiv behandling för er som vill undvika kirurgi eller injektioner. Det finns många olika områden att behandla. Exempelvis lyft av ögonlock, ”arg-rynkan”, smålinjer och påsar under ögonen, rynkor runt munnen, mm.

Ett handstycke producerar vid sin spets en liten, så kallad plasmablixt. Denna flash går från spetsen till huden och avdunstar ytligt i en liten mikromillimeter stor punkt. Denna ytliga punkt minimerar huden omedelbart. Ytterligare punkter placeras i ett visst mönster och genererar en minskning av området.

Bokning kan göras via bokadirekt men konsultation ett måste innan behandlingen genomförs.

 

Direkt efter behandlingen har man små torra fläckar. Man ska aldrig riva på dessa, då ärr kan uppstå.

2–5 dagar efter behandlingen kommer en svullnad förekomma. Efter 5–7 dagar har den torra hudfläcken av läkningsprocessen försvunnit. De kommande 3–8 veckorna kan huden ha en lätt rodnad.

Huden måste skyddas från direkt solljus med solskyddsfaktor 50 under åtminstone 3–6 månader annars finns risk för hyperpigmentering. Denna kräm som ingår har jag på salongen. Simning och bastu är tillåten när alla skorpor har trillat av och huden är helt läkt.

OBS: Läkningen är individuell och kan vara i 6–12 månade

Det är omöjligt att ange alla potentiella risker och komplikationer. Nedanstående förteckning utgör kända kontraindikationer.

Behandlingen ska inte göras om du har…..

Aktiv acne

Blodsjukdomar

Blödningsproblem

Diabetes, om inte under kontroll

Eksem

Gravid eller ammar

Hudcancer

Psoriasis

Rosacea

Solbränna

Ögonsjukdom

 

 

 

Aktiv infektion oavsett slag

Allergi mot bedövningskräm

Användning av medicinering och/eller örter som kan orsaka ljuskänslighet

Pågående hormonbehandling

Stor benägenhet för ärrbildning-keloid ärrbildning

Äter blodförtunnande mediciner

Opererad de sex senaste månaderna.

Beroende på ålder och hur mycket lös hud som ska stramas upp är ibland flera behandlingar nödvändiga för att uppnå önskat resultat. Då reduceras priset enligt överenskommelse.

Hur behandlat område sköts hemma är avgörande för läkningen. Därför är det viktigt att eftervårdsanvisningarna följs noga.